NYHETSARKIV  
 
● STARTSIDA
● FAQ AIKIDO
● SÖK KLUBBAR
● OM AIKIDO
● OM FÖRBUNDET
● KALENDARIUM
● FUNKTIONÄRER
● DOKUMENT
● PROTOKOLL
● MEDIA
● UNGDOM
● JÄMSTÄLLDHET
● UTBILDNING
● AIKIDOBILDER
● BIDRAG
● LÄNKAR
● VERKTYG
● GRADERING
 
PERIOD
● AKTUELL
● 2017
● 2016
● 2015
● 2014
● 2013
● 2012
● 2011
● 2009-2010

Ett urval av gamla nyheter

Nyheter blir efter tag inte längre nyheter. Men de kan vara intressanta ur ett historiskt perspektiv. Därför har vi gjort ett urval på de nyheter som fallit bort från vår STARTSIDA men som är viktiga att bevara för framtiden. Urvalet är snävt för att denna sida inte ska bli alltför omfattande. Med tiden kanske vi gallrar lite till.

Många länkar fungerar inte längre och är då istället markerade i kursiv stil. De få länkar som finns kvar leder enbart till dagsaktuella sidor. 

2018
2018-02-09  Sören Olsson har avlidit

Sören Olsson, aktiv i Norrköpings Aikidoklubb, har avlidit efter en kort tids sjukdom.
    Sören var en av de första aktiva aikidoutövarna i Sverige. Han började träna aikido för Ichimura-sensei på Stockholms Aikikai i slutet på 60-talet. Efter det att Sören flyttat till Norrköping under 80-talet så har han varit en trogen aikidoka inom Norrköpings aikidoverksamhet, varav de senaste tio åren i Norrköpings Aikidoklubb.
    Läs mera på förbundets Facebook-sida Denna länk öppnas i nytt fönster.

2018-01-28  Jan Eriksson erhöll 6 dan

Foto: Michael HolmFörbundet har nöjet att gratulera Jan Eriksson till 6 dan Ki-Aikido, som delades ut vid helgens Ki-Aikido läger i Järfälla.
    Jan började träna på 70-talet i Stockholm för Tomita Sensei och flyttade 1978 till Västerås och började träna där för Henry May. Ishimura Sensei kom på regelbundna besök till den klubben. Jan har tränat för Ikeda Sensei, Kobayashi Sensei, Tamura Sensei, Sugano Sensei, Endo Sensei, Nishio Sensei, Igarashi Sensei, Tohei Sensei, Maruyama Sensei, Kataoka Sensei, Otsuka Sensei, Suzuki Sensei, Ichikawa Sensei, Jushida Sensei, Curtis Sensei, Tissier Sensei m.fl.
    År 1982 kom Yoshigasaki Sensei till Sverige och Örebro för första gången. Det var fem elever från Västerås som åkte dit, tränade och blev konfunderade. "Han måste ha hypnotiserat oss", sa Henry i bilen på vägen hem. Så de senaste tre decennierna kom det att främst bli Ki-Aikido.

2018-01-14  Högre Aikikaigrader vid Kagamibiraki 2018
Som alltid så här års offentliggör Stiftelsen Aikikai årets nya högre grader. Svenska Aikidoförbundet har därför glädjen att gratulera följande medlemmar:
    Björn Bengtsson och Jimmy Larsson har erhållit 6 dan, samt
    Atif Amin, Christian Jacobsson, Claes Blixt, Kimmo Osen, Lars Henriksson, Patrik Nilsson, Per-Ola Olsson och Sören Eriksson har erhållit 5 dan.
Björn Bengtsson Jimmy Larsson Atif Amin Christian Jacobsson Claes Blixt
Kimmo Osen Lars Henriksson Patrik Nilsson Per-Ola Olsson Sören Eriksson
 
Svenska
Aikidoförbundet
Ölandsgatan 42
116 63 Stockholm
Tel: 08-714 88 70
E-post:


Ansvarig utgivare:
Per-Åke Wilhelmsson
Svenska Budo & Kampsportsförbundet