NYHETSARKIV  
 
● STARTSIDA
● FAQ AIKIDO
● SÖK KLUBBAR
● OM AIKIDO
● OM FÖRBUNDET
● KALENDARIUM
● FUNKTIONÄRER
● DOKUMENT
● PROTOKOLL
● MEDIA
● UNGDOM
● JÄMSTÄLLDHET
● UTBILDNING
● AIKIDOBILDER
● BIDRAG
● LÄNKAR
● VERKTYG
● GRADERING
 
PERIOD
● AKTUELL
● 2017
● 2016
● 2015
● 2014
● 2013
● 2012
● 2011
● 2009-2010

Ett urval av gamla nyheter

Nyheter blir efter tag inte längre nyheter. Men de kan vara intressanta ur ett historiskt perspektiv. Därför har vi gjort ett urval på de nyheter som fallit bort från vår STARTSIDA men som är viktiga att bevara för framtiden. Urvalet är snävt för att denna sida inte ska bli alltför omfattande. Med tiden kanske vi gallrar lite till.

Många länkar fungerar inte längre och är då istället markerade i kursiv stil. De få länkar som finns kvar leder enbart till dagsaktuella sidor. 

2014
2014-10-08  Nu finns video från Svensk Aikidouppvisning 2014

Svensk Aikidouppvisning genomfördes lördag 31 maj 2014 under Sverigelägret i Göteborg. Vi har tidigare publicerat bilder men nu finns även en video Denna länk öppnas i nytt fönster som vi lagt upp på Svenska Aikidoförbundets YouTube-sida. Under fliken MEDIA finns en sida från uppvisningen med både bilder och länk till videon.

2014-09-09  Shihan Philip Burgess har erhållit 8 Dan

Shihan Philip Burgess är en flitig besökare i Sverige sedan decennier. Då han nu i september gör sitt årliga besök i Göteborg så har han just blivit utnämnd till 8 Dan Ki-Aikido, dvs. inom Ki No Kenkyukai Association Internationale under Yoshigasaki Sensei.
    Sensei Burgess fick 1 Dan år 1970. Han har blivit graderad av Maruyama Sensei for sin Okuden (Ki-gradering) och av Tohei Sensei for sin 5 Dan (Aikido-gradering). Han har vid flera tillfällen varit i Japan och tränat för Tohei Sensei. Sensei Burgess är främste företrädare för British Ki Society och hans hemmaklubb i Storbritannien är Coventry Ki-Aikido Club.

2014-06-12  Nu finns bilder från Sverigelägret 2014

Sverigelägret 2014 genomfördes i Göteborg 29 maj–1 juni. Nu kan vi presentera över 250 bilder som togs av Per-Ola Olsson och Per Erik Stendahl. Dessa återfinns tillsammans med bilderna för Svensk Aikidouppvisning under den nya fliken MEDIA, som framgent kommer att samla webbplatsens alla filmer och bilder, samt liknande externa länkar.

2014-06-07  Nu finns bilder från Svensk Aikidouppvisning 2014

Svensk Aikidouppvisning genomfördes lördag 31 maj under Sverigelägret 2014 i Göteborg. Det kommer att publiceras såväl filmer som bilder från detta. Först ut är bilder som tagit av Per Erik Stendahl. Dessa återfinns under en ny flik MEDIA, som framgent kommer att samla webbplatsens alla filmer och bilder, samt externa länkar till liknande material.

2014-06-02  Sverigelägret 2014 lockade 255 deltagare

Sverigelägret 2014 i Göteborg 29 maj–1 juni var ett mycket välarrangerat och spännande läger med rekordmånga aikidoinstruktör (hela 42 st) som visade den bredd, kompetens och höga internationella standard som vi har i svensk aikido.
    Pubkvällen på Riai Aikido Dojo på fredagen bjöd på många aikidominnen som var underhållande och fyllda av unika minnen från bland annat Leif Sunje, Laila Fladberg, Zeth Moberg och Stefan Stenudd som roade oss alla. Lägrets officiella fest på lördagen på Sturehof höll hög klass, med god mat, underhållning och dans.
    Svensk Aikidouppvisning hölls på lördagen kl. 16.30 och höll publiken trollbunden med aikidokas som var mycket duktiga.
    Ett stort tack till arrangerande klubbar - Aikido Dojo Gamlestaden och Aikidoföreningen Riai Aikido Dojo - till deltagande instruktörer och alla som kom och tränade, samt uppvisningstruppen under ledning av Stefan Jansson.
Klicka på bilden för att få en högupplöst bild i nytt fönster. Fotograf: Per-Ola Olsson

2014-03-22  Ulf Evenås fick utmärkelsen Årets traditionella utövare

Vid årets Kampsportsgala var Stefan Sauk prisutdelare när det var dags att dela ut utmärkelsen till Årets traditionella utövare.
    Juryns val hade fallit på Ulf Evenås, en av svensk aikidos stora pionjärer, som på plats fick ta emot utmärkelsen.
    "Det är en stor ära att motta ett sånt här pris och man är ju känslomässigt berörd. Men jag tänker inte gråta", sa en påtagligt rörd Ulf.

2014-01-12  Högre Aikikaigrader vid Kagamibiraki 2014

Mathias BäckJorma LylyDan BorgRonny IrekvistSom alltid så här års så publicerar Aikikai Hombu Dojo listan över nya höggraderade. Svenska Aikidoförbundet får därför gratulera följande svenska aikidokas:
    Ronny Irekvist, Dan Borg, samt Jorma Lyly har alla erhållit 6:e Dan.
    Mathias Bäck har erhållit 5:e Dan.

 
Svenska
Aikidoförbundet
Ölandsgatan 42
116 63 Stockholm
Tel: 08-714 88 70
E-post:


Ansvarig utgivare:
Per-Åke Wilhelmsson
Svenska Budo & Kampsportsförbundet