NYHETSARKIV  
 
● STARTSIDA
● FAQ AIKIDO
● SÖK KLUBBAR
● OM AIKIDO
● OM FÖRBUNDET
● KALENDARIUM
● FUNKTIONÄRER
● DOKUMENT
● PROTOKOLL
● MEDIA
● UNGDOM
● JÄMSTÄLLDHET
● UTBILDNING
● AIKIDOBILDER
● BIDRAG
● LÄNKAR
● VERKTYG
● GRADERING
 
PERIOD
● AKTUELL
● 2017
● 2016
● 2015
● 2014
● 2013
● 2012
● 2011
● 2009-2010

Ett urval av gamla nyheter

Nyheter blir efter tag inte längre nyheter. Men de kan vara intressanta ur ett historiskt perspektiv. Därför har vi gjort ett urval på de nyheter som fallit bort från vår STARTSIDA men som är viktiga att bevara för framtiden. Urvalet är snävt för att denna sida inte ska bli alltför omfattande. Med tiden kanske vi gallrar lite till.

Många länkar fungerar inte längre och är då istället markerade i kursiv stil. De få länkar som finns kvar leder enbart till dagsaktuella sidor. 

2015
2015-11-10  Ungdomslägret i Sundsvall blev en succé

Ungdomslägret hölls i Sundsvall 26-27 september. Det var Sundsvalls Budoklubb som fick uppdraget och som förtjänstfullt arrangerade lägret.
    140 ungdomar och 41 ledare deltog under helgen på 21 stycken 50 minuters träningspass. Träning varvades med uppvisning, godisskattjakt, eldshow och avslutades på söndagen på äventyrsbadet, Himlabadet. Det var många trötta men glada ungdomar, ledare och arrangörer som alla fick med sig en specialdesignad handduk hem och inte minst många nya vänner och kontakter.
    Lite mer information från gångna ungdomsläger finns på sidan UNGDOM. Ett antal bilder från lägret kan ses på sidan MEDIA UNGDOMSLÄGER 2015. Bilderna är tagna av Joakim Andersson.
    Svenska Aikidoförbundet tackar arrangören Sundsvalls Budoklubb - Aikido Sundsvall Meiseikai för ett väl genomfört läger. Nästa ungdomsläger är planerat till Kristi himmelsfärdshelgen 2017.

2015-07-03  Svenska Aikidoförbundet deltog i Idrottens dag under Almedalsveckan

Idrottens dag gick av stapeln 1 juli under politikerveckan i Almedalen på Gotland. Svenska Aikidoförbundet bidrog till evenemanget med uppvisningar varje timme, och prova på-verksamhet under hela dagen. Totalt gästades aikidotältet av ett hundratal träningssugna barn och ungdomar. Även ett antal vuxna – däribland Peter ”Foppa” Forsberg – vågade sig upp på mattan för att prova fall och en och annan teknik.
    — Det här är ett fantastiskt tillfälle för oss att synas och tala om att aikido finns och vad det är för något. Det personliga mötet med både barn och vuxna är jätteviktigt, säger Daniella Wiener, deltagare i uppvisningsgruppen.
    Gotland visade sig från sin bästa sida med strålande sol och värmebölja under Idrottens dag. Redan vid öppnandet klockan tio flockades barn och ungdomar vid aktiviteterna för att prova olika idrotter, och vid dagens slut hade ett hundratal unga gästat aikidotältet.
    Uppvisningsgruppen, som denna gång representerades av Daniella Wiener, Michael Sederlin och Sten Frödin, hann med inte mindre än fem uppskattade uppvisningar vilka drog stor publik och bidrog till intresset för att prova på aikido.
    Även Lasse Stjernstedt, Magnus Burman, Stefan Jansson, Göran Nordberg och Jonathan Jacobsson Ponteciano bidrog med riktigt bra energi och såg till att dagen blev en succé.

2015-05-24  Lars-Göran Andersson 70 år och 50 år på mattan

Lars-Göran Andersson 70 år och 50 år på mattan. Foto: Per-Ola Olsson14-15 maj, firades 50 år på mattan med Lars-Göran "Lasse" Andersson 6 dan som samtidigt passade på att fylla 70 år. Svenska Aikidoförbundets representant, Åsa Bergström, fanns på plats med över 60 stycken andra aikidokas från hela Sverige för att gratulera jubilaren.
    Lasse har tränat aikido sedan mitten på 60-talet och har varit i Japan och tränat flera gånger under längre perioder. 2006 erhöll Lasse 6 dan Aikikai. Sedan 1979 finns Lasse på plats i Torsby där han varje år har flera uppskattade lägerveckor för både uchi-deshi och soto-deshi under sommarhalvåret. Torsby och Svenneby Aikidoklubb är Lasses hemvist i den dagliga Aikido-vardagen, men han håller regelbundet läger på flera platser i Sverige och åker runt hela världen för att träna aikido. Lasse tränar, lär sig och utvecklar fortfarande sin aikido som han sedan delar med sig av till alla de som uppskattar en av Sveriges mest erfarna aikidokas.

2015-05-05  Ulf Evenås har tilldelats RF:s förtjänsttecken 2015

Riksidrottsförbundet har beslutat tilldela Ulf Evenås idrottens högsta utmärkelse, RF:s förtjänsttecken i guld. Det kommer att delas ut 30 maj i samband med Riksidrottsmötet 2015.
    Ulf Evenås får utmärkelsen för mångåriga och utmärkta insatser för den svenska idrotten. Svenska Aikidoförbundet gratulerar!

2015-01-11  Högre Aikikaigrader vid Kagamibiraki 2015

Urban AldenklintStefan StenuddRoland HultbergSom alltid så här års offentliggör Stiftelsen Aikikai årets nya högre grader. Svenska Aikidoförbundet har därför glädjen att gratulera följande svenska aikidoutövare:
    Roland Hultberg, Stefan Stenudd, samt Urban Aldenklint har alla erhållit 7:e Dan.
    Nizam Taleb, Jan Bratt, Pia Moberg, samt Mats Alexandersson har erhållit 6:e Dan.
    Eleonore Bjerlemo, Johan Lindgren, Ulf Hjerppe, Tommy Eliasson, samt Rabbe Anklew har erhållit 5:e Dan.
    Därtill vill vi också gratulera sverigebekante Mouliko Halén, verksam i Norge, som också erhållit 7:e Dan.

 
Svenska
Aikidoförbundet
Ölandsgatan 42
116 63 Stockholm
Tel: 08-714 88 70
E-post:


Ansvarig utgivare:
Per-Åke Wilhelmsson
Svenska Budo & Kampsportsförbundet